Притихнала в зениците на птица,
аз тихо съзерцавам свободата.
Летя, със тайнствената мисъл,
че мога да я имам, за отплата.
Притихнала в цвета на първото кокиче,
аз тихо съзерцавам светлината.
И вдишвам с задоволство аромата му,
за да те опиянявам като пролет.
Притихнала в прегръдката на вятъра,
аз тихо проектирам полет.
И казах му при теб да ме изпрати...
Очакваш ли ме?! Идвам с неговия порив!
© Нели Todos los derechos reservados
Честит празник, скъпа!