Не мрази. Обичай.
Не проклинай. Прости.
Не забравяй. Помни.
Предаде те.
Не търсеше душата ти.
Приятел? Не.
Предател срещна ти.
Но защо боли?
Замълчи. Не плачи.
Сълзите горят
като разсечена отново рана.
Притихни.
Прегърни птиците и отлети.
Има светове,
в които любовта е жива.
Не протягай ръка към спомена.
Отмини. Не мрази. Не проклинай.
Помни…
© Мариана Харизанова Todos los derechos reservados