Приятели
Приятели, не се сърдете!
С промените в битието
се породиха различия и ви разбирам!
А аз си пътувам и без да се спирам...
Вълнува ме нашата корупция и бедността,
наводненията, бурите и нищета,
видяни в Сомалия, Бирма, Дакар.
Душевно богата и силна макар...
Аз явно роптая срещу лъжата!
Стремглаво се боря за красотата,
малко сърдечност, душевен уют,
а не адаптивност към робския труд.
Звучи хаотично и самоуверено,
истински искрена -
никога аз "преднамерено",
не бих се отрекла и казвам: Обичам ви!
© Веси Todos los derechos reservados
Със завидно постоянство
Бог потапя четката си в светлина!
А душата ми многопосочна
грее в пламъци от багрила!
Прииждат странните й дипли
към гладните ми сетива...
И слънчев лъч усмивката попива
за всички вас, да е щастлив света!
П. Петрова