ПРИЯТЕЛИ,
ОЩЕ СЪМ ЖИВ
Приятели, аз жив съм още!
Защо забравихте ме вие?
Защо щом чухте, че сакат съм,
от мен побърза всеки да се скрие?
Нима приятелството означава
да използваме до себе си човека
и стане ли така, той да пострада,
да го оставим да си умира сам полека?
Аз все си мисля, че когато,
приятел имаш ти добър,
всичко с него трябва да споделяш -
и радостни моменти, и кахър.
Животът труден, знам, сега е,
но нищичко не търся аз от Вас,
едно желание си имам само -
често да чувам аз другарски глас!
© Валентин Добрев Todos los derechos reservados
Прегръщам те!