Приятелство
Най-добрият ми приятел е бялото платно
Пиша и си мисля – как така,
кой си ти да гледаш моята творба!?
Окото е прозорец на душата.
Леонардо ще рече - "живописта е няма поезия",
а поезията - "сляпа живопис".
Размисли тогава кое е по-тежко?
Да бъдеш сляп или ням?
Също размисли кое е по-важно -
името или образът,
едното се мени със страната,
а другото - със смъртта.
А пък аз ще кажа – палитрата на
художника е нищо, окото прави всичко.
Истината е една - че изкуството трябва
да бъде почеркът на живот.
А пък приятелството е
присъщо само на човека!!!
© Мина Конарова Todos los derechos reservados