Ако някой във вярност към теб се кълне,
виж слънцето дали е изгряло!
Отвръщай му тихо, с "да" или с "не",
да запазиш сърцето, любящо и цяло.
Като есенен дъжд думи се леят,
студени, разкъсващи с леден откос.
Нека далеч от теб да живеят,
да задават на други въпрос след въпрос.
Ако след време отново от теб има нужда,
виж слънцето пак дали е изгряло.
Вчера бе братска, днес просто е чужда,
"Приятелство"- дума, изписана в бяло.
Явор Перфанов©
16.12.2020 г.
Г. Оряховица
© Явор Перфанов Todos los derechos reservados