Трепти и
подслушва дихания
и сбъдва красиво нощта
надежди, любов, разстояния
и хиляди още неща.
От тези, безбрежни и искрени
поливани в смях със тъга
несбъднати още, но истини…
Ах, как се изсипва снега.
С мечти нарисувани по леда.
С избухнала вяра в заря.
И да, аз не обичам Коледа,
отдаден я боготворя.
© Бисер Бойчев Todos los derechos reservados