14 mar 2021, 20:58

Призрак 

  Poesía
356 0 0

След дълги години суров живот
от гората излизаш като призрак, 
а на лицето ти е изписано, че си готов
от всекиго да изтръгнеш писък

 

в теб гори нечовешка сила, 
която отвсякъде си личи
и всекиго от земята би изтрила
ако реши да те закачи

 

и те взеха, че го направиха
нарочно, свирепо и дивашки
твоя мир от сърцето попариха
и за това времето им свършва
след няколко твои крачки...

 

и влизаш обратно в гората
спокойно с бавна крачка, 
а чужда кръв ти се стича от ръката, 
а зад гърба ти гледка адска.

 

 

 

© Борислав Стоянов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??