17 oct 2014, 21:51

Прободен от знамения 

  Poesía
279 0 0

Колко черни майки споменавам,

всеки ден когато съм навън!

Всички благослова заслужават.

Има ли светкавица без гръм?

 

Даже ми се иска да се върна,

поздравче за всички им, да дам.

Тъпотата, мога да прегърна,

но такава тъпота?...Не знам!

 

Мислех си, че има изключения.

Няма! Уверявам ви в това!

Днес направих свойте заключения

с благослов от моята уста.

 

Моля, не обиждайте овцете

с черен цвят във стадото, че може

те да са еднакви общо взето,

под онази разноцветна кожа.

 

Черен сред човеците е грешка.

Не, расист. Аз бълвам наблюдения.

Може би са дяволска насмешка,

появила се като знамение???...

 

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??