Прочети ме, любов, прочети ме
като спиращ дъха ти роман,
всяка страница - с моето име,
всеки ред да е с трепет желан.
И изпей, любов - като песен,
тъй красива - с целувки слова,
не, не виждай в мен смуглата есен,
като пролет мечтай ме с дъжда.
Ти търси ме, любов, намери ме,
като ручейче с жива вода,
с ненаситните длани отпий ме,
аз във теб ще оставя следа.
Там по устните - шепот вълшебен,
гальовен южнякът в твойта коса,
ти ме стискай, любов, не ме пускай
и за теб ще създам чудеса!
© Красимир Трифонов Todos los derechos reservados