В очите ти прочетох онзи страх,
с който се надяваше да не се срещаш,
след всяко мое тръгване назад,
след всяко мое идване отсреща.
В очите ти прочетох онзи тих копнеж,
и всяко трепетно, безмълвно „остани”
след всяко мое връщане напред,
след всяко мое мълчаливо после.
В очите ти блестяха две сълзи,
две хладни капки изворна вода.
След всеки опит неуспешен, да ме спреш,
и мойта жажда с тях да утолиш...
© Нели Todos los derechos reservados
след всяко мое мълчаливо после.
........................................!!!