Прогноза
Днес ми предсказаха, че ще вали.
всъщост някой бил чул по ефира,
че облаци черни от изток били,
навлезли и към мене напират, напират.
От запад, друг каза, идвал циклон,
а аз още не съм му измислил и име,
по метеоро-логичния странен закон,
на жена се полага и търся някаква рима.
От север най-вероятно сух-кух студ,
ще попари всички мои надежди,
при тия старания и тоя луд труд,
напразно е всичко, така май изглежда.
От ююююг? ... Не, не вярвам, там е горещо,
оттам само бриз ме будеше нежен,
там звездите са като запалени свещи,
като светулчици мигат над Рожен.
Днес предсказваха, и валя, преваля,
но не дъжд, а сълзи от очите ми бяха,
боля, преболя ме и ме отболя,
и пак тих пристан е родната стряха.
© Ми Ки Todos los derechos reservados
после повече на всички!