Безумството ражда омраза,
омразата в нищите – мъст.
Светът заразен е с проказа,
презряла Христовия кръст.
И гаснат животи човешки.
В безсмислена лудост горят.
Човечество, твоите грешки
с убийствена сила тежат!
21. 12. 2016 г.
Русе
© Румен Ченков Todos los derechos reservados