Пролет
Пролетта настъпва плахо,
гони люти студове.
Зимата отстъпва тихо
и топят се снегове.
Появяват се в полето
ранни пролетни цветя.
И цъфтят те там, където
се задава Пролетта.
Слънцето огрява топло
плодородната Земя.
И расте тревата нежно
по ливади и поля.
Във гората примамливо
клоните се кичат с цвят.
Птици нежно и звънливо
трели весело редят.
Вече ний сме изморени
от безкрайни студове.
И посрещаме засмени
пролетните ветрове.
© Пепа Райчева Todos los derechos reservados
Благодаря!