ПРОЛЕТ
Сребърен чан пее в гърдите ми -
кръвта затопля всичките пътеки
и не замръзва песента.
Въздухът танцува в съзвездията
лъскави прашинки,
родени от светлината
върху дланта на всеки лист.
Сребърен чан пее в гърдите ми -
някой е прерязал вървите,
пленили неговата песен!
Сребърни чанове
се люшват в очите ви...
© Елена Бързева Todos los derechos reservados