Пролет е.
Сякаш сърцето
на Земята, потънало
във сняг и
заскрежено,
пропуква се и
процъфтява във
зелено.
Ароматни цветя
поникват от земята,
като милионите
усмивки, появили
се на лицата.
Птички пеят,
с песента си като
слънце греят.
Слънцето, ярко и
горещо, огрява
всяко чудно нещо.
Някои животни
се пробуждат от
зимен сън и
излизат за
пролетна разходка,
из гората, навън.
Чист въздух, свежо
дихание...
Пробуждат във
всеки едно
ново желание.
Сякаш от земята
се маха бялата
обвивка и
хвърля замръзналата
си завивка.
Ново начало за
природата и нас
самите.
Благодат, щастие,
любов в душите.
Като с магия
всичко се променя
и старата атмосфера
от нова, чудотворна
се заменя.
© Майчето Todos los derechos reservados
Много ведро стихче! 🌺🌼🌷