Пролетта покри с бял воал градините,
застели слънчев килим от глухарчета,
пусна юздите на потоци планински,
на поля и ливади уши зелена дреха.
Прати по южния вятър вест на птиците,
прогони облаците – път им направи,
наля в чашки цветни нектар на пчелите,
на танц вихрен пеперудите покани.
Със пръсти вятърни хлопна по портите,
тихичко влезе в душите на хората,
магия направи им от смях и веселие,
и сменила сивото с дъгата, пролетта
улови слънчев лъч – със него отлитна.
- До догодина, вълшебнице предивна!
13.03.2024 г.
Дейна.1
© Д.П. Todos los derechos reservados