Южен вятър над полята,
топли слънчеви лъчи,
килим застлали са цветята.
Пролет е! Радвай се ти!
Многобройни птичи ята
полетели към родни земи,
натам повела ги е любовта.
Пролет е! Радвай се ти!
Сладкопойна чучулига в небето
над черната угар трепти,
песента ѝ оглася полето.
Пролет е! Радвай се ти!
,,Пролет е!" – пеят в хор
птички от всички страни.
На омайния цветен фурор,
пролет е, радвай се ти!
© Никола Яндов Todos los derechos reservados