Пролет е навън,
всичко зелено, разцъфнало, свежо е.
Зима е в душата ми,
запустяло, студено, безнадеждно е.
Пролет е навън,
нова надежда идва
като светъл лъч в тъмнината.
Зима е вътре в мен,
нови ледове сковават душата.
Пролет е навън,
но зима е в душата ми.
Пролет и зима,
невъзможно е
светлината с
тъмнината да се слее.
© Пламена Райчева Todos los derechos reservados
Много ми хареса творбата ти като постройка и емоция, като образи...