Полъх цветен нежно ни обгръща,
слънцето щедро облива с меките лъчи.
И политат птици лекокрили
пролетта дарява блясък в моите очи...
Пепрудени надежди бликат,
рее се поглед мило в нежна синева.
Ято щъркели в миг долитат,
познали жадувана,мила, родна земя.
Топъл ветрец...обновява мечти,
синчец и иглика нижат се в лехата...
От клоните мартеничка се вее,
пролетен дъх отключва отново сърцата.
© Елена Калчева Todos los derechos reservados