Като камбанен звън
гласът на птичките те кани навън.
Сложила си шарената маска,
пролетта нежно по нослето те драска.
Мирисът на цветята
все повече и повече ти изостря сетивата.
Във всеки миг и всеки час,
всичко те кара да дойдеш при нас.
Сякаш, че с майчини ласки слънцето те гали
и желание за нестихващи игри в тебе пали.
Сякаш, че с нежни влюбени целувки,
вятърът обсипва те с милувки.
Кажи ми, всичко изречено до тук
в този приказен пролетен ден,
не ти ли напомня точно за мен?
© Анита Райкова Todos los derechos reservados