Довява топъл дъх южнякът,
цъфтят дървета и цветя,
красива пролет, тъй те чакам
да се завърнеш у дома.
Рисуваш с пръсти по тревите,
събуждаш горските цветя,
светът се къпе във очите
на слънчевата топлина.
Донасяш птичи глас и слънце,
мечти, пораждащи копнеж,
отдето минеш, ти превръщаш,
с вълшебен допир нов цъфтеж.
© Евдокия Иванова Todos los derechos reservados