Слънцето се вдига
вече нависоко.
Сенки се скъсяват
и се уплътняват.
Очите ми са цветни
и пълни с цветен прах.
Душата ми ликува -
няма зимен страх.
Зюмбюлите ухаят
с омайващ аромат.
Денят ми се подготвя
за голям комат.
Утрото пристига
в розова одежда.
Птиците разстилат
пролетната прежда.
Чавка в календара
зимата отмята.
Райската градина
слиза на земята.
Сърцето ми лудува
и сменя своя ритъм.
Пролетта прегръщам
и никого не питам.
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados
Радвам се,че харесахте и оценихте написаното!
Поздрави от мен и хубав пролетен ден!