Цветя. Цветя. Накуп цветя!
Ухае пак. Това е тя!
Навлиза вече пролетта,
свободно диша и плътта.
Поляните са в цвят зелен.
Денят на слънцето е в плен.
Пчеличките от цвят на цвят
осмислят вече своя свят.
И малко бръмбарче на рът
потегля рано пак на път.
Разперват щъркели криле
и над познатото поле.
И стават мравките от сън
да пробват времето навън.
И както си му е редът
капани паяци плетът.
По ъглите на всеки храст
славейче пее във захлас.
Земята диша със гърди
и безусловно потвърди,
че пролетта е вече тук
със багри, слънчице и звук.
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados