Нощта превърна се в хортензия.
А звездите – в капчици роса.
Момче като Луната пази я –
онази, ненагледната мома.
Докосват се копнежи и сетива.
Връхлитат ги красиви мисли.
Не се долавя намек на слова,
а само на въздишки чисти.
Незнайно как се промъкна
страх в главите им замаяни.
Евентуалните последици изтъкна,
но се отдръпна с крачки забавени.
Щурците замлъкнаха за миг
в опита да видят всичко.
Как в косата с цвят на ечемик
нежни пръсти се пресичат.
Как устни по кожата се движат,
оставяйки след себе си следи.
Поривите за любов прииждат
със страстта омайна от преди.
Днес е по-различно сякаш.
Със Природата са те в комбина.
За онази сила вече не чакаш,
която ти дарява всичко що има.
И там, под нощната стряха
момък и мома – възлюбени,
в единство душите си сляха,
нехайни, че вече са загубени.
Хортензията нежно ги обгърна.
Капките роса ги разхладиха.
Страхът за после няма да се върне,
защото тази нощ те се промениха.
© Биби Todos los derechos reservados