До Пропасти невярващ сам стоя
и истината в тях искам да отрека.
Пясъчен вятър и камъни ронят.
Земята наранена бавно рушат.
Илюзия е светлината, красива, пощадена,
пречупена през призма голяма, наранена.
Преминават лъчите на светлина изкривена,
картината на света през нея е променена.
Та нима може човек да погледне
в бездните на Пропастите стръмни и да не простене.
Нима борбата за красота е покварена,
силата на Любовта явно е позабравена.
Летящ силует на личност потъмнена
подхлъзна се, от ръба от себе си повалена
Без усилия да положи за ръба да се хване,
силуетът навярно в мрака ще пропадне.
Какво ли срещат там долу, на дъното,
дали вечно щастие или тъжно посрещат отвъдното.
Защо, защо се стремят тъй силно долу да потънат?
Техните сърца и души в тъма да обгърнат.
Росата покрива сочната, зелена трева
точно до пропастта, падаща от лазурни небеса.
Вода, даряваща живот, създава зеленина,
по-добре да бъда мокър, отколкото да умра!
© Андрей Велков Todos los derechos reservados
Колкото до човечеството... Не прави колосални изводи за човечеството, когато си на ...найсет години. Хората са различни! Вярно е, че хората имат и своята тъмна страна, но мога да те уверя, че колкото повече гледаш към светлото и се стремиш към него, толкова повече и твоят живот става по-светъл. И обратното - мракът увлича... Светлината и мракът се борят за твоята душа и ти определяш кое да надделее.