ПРОПЪДЕНИ УСМИВКИ
Кажи! Как залъка си да преглътна,
когато има мъка по света!
Когато в облаците птицата замлъква
и някой, някъде се бори със смъртта!
И кой сега усмивките пропъжда,
изпитвайки наслада от това!
Без милост, кой на страх осъжда,
невинни хора и разплакани деца!
Как тази нощ спокойно аз да легна,
когато вън разхожда се греха!
На колене смирено ще приседна
и тихо ще се моля във нощта!
© Руми Todos los derechos reservados