ПРОШКА
Какво е ПРОШКА отче, ако знаеш,
какъв съвет ти би ми дал?
Ще простиш ли, ако някой се покае,
но пък преди това те е предал?
-Да искаш чедо прошка, не е просто!
И не е толкоз просто да дадеш.
Какво си мислиш?-Аз сгреших
................и толкоз,
ще ти простят ръка кат` подадеш.
-Тя само с думи прошката не става,
а със сърце , очи в очи!
Тя- прошката, се иска и се дава,
когато искрено звучи.
Разбрах те отче, ха сполай ти!
Отивам със надежда този път,
каквото каза, всичко ще изпълня,
там сигурно ще ми простят.
Простете майко, татко! – Ето.....
пред вас застанал съм, очи в очи.
Ръце протягам към небето,
но.......... гробът тягостно мълчи.
Авт. Весо: 19.02.2018г.
© Веселин Христов Todos los derechos reservados