Прощално
Последният ми пристан е земята.
Ще ме прегърне в хладната си гръд.
Но тя ще ме лиши от светлината
като поеме тленната ми плът.
Дали ще съжалявам за живота?
Прекрасен бе! Такъв го изживях!
Обичах лудо! Страдах и жестоко!
Да стана друг така и не успях!
Ще ме запомниш ли, това не зная!
След мене друг ще дойде може би?
Дали ще съм във Ада или в Рая
не искам във очите ти сълзи!
Обичам те! Дори да ме забравиш
за двамата живей-за теб и мен!
Щастлив ще съм ако цветя оставиш
на гроба ми във някой слънчев ден!
Бъди щастлива и живей за двама,
а аз ще съм със тебе всеки час!
Ще чакам тук където друго няма!
А ти живей за двама ни! За нас!
24.09.2019 г.
© Георги Иванов Todos los derechos reservados