По Коледа, къде се случват чудесата?
Дали са там, където бомби падат?
Или в гетата, там където всички страдат?
Не питам вас, а питам тук сърцата!
Най-бедните дали си имат и елхичка?
И болните обречени, какво сънуват?
Писмата ненаписани дали пътуват
към сбъдването, там където има всичко?...
И колко Коледа живее във ковчег
побрал във себе си неизживяни дни?
Виждал ли си снежинки от сълзи
за сбогом със любим човек?...
Къде са чудесата за страданието,
за истинската нужда от такива?
Отвръща ми на полюса мълчанието
и Дядо Коледа мълчи... и си отива...
23.12.2023.
© Георги Каменов Todos los derechos reservados
Мерси, че намина и за коментара.