Прости... за пътите, когато бях жестока,
по-зла от вещиците в приказките даже...
Прости... че ти се чувстваш като лесна стока,
която егоистката у мен с кристални сълзи маже...
Прости... че съм ината и непоколебима,
че аз гърдите ти с сто ножа - двупосочно режа...
(... но, знай, аз много лесно съм ранима,
затуй заплитам се във тая лоша мрежа!)
Прости... не съм го искала и нивга няма...
Да те нападам с думи, тровещи като стрели сърцето,
което аз превърнах във кървяща яма,
а то тъй милно плаче, моли се за обич, скита клето...
Прости... че те предадох и останах мълчалива,
че пак те "очаровах" с "раз-" изгаряща те, кат' коприва...
Знам - бодлива е, парлива, вечно крива,
гърлото ти с примка здрава свива...
Прости, любими, че не вярваш вече в мене
и с право мислиш, че не те обичам...
... ех, да можеше да чуеш: всичко тук - в душата стене:
- ОБИЧАМ ТЕ!... Във себе си и всичко мило се заричам!
© Симона Гълъбова Todos los derechos reservados
Харесах стиха ти точно такъв - пиши това, което диктува сърцето ти...не влизай в някакви рамки!
Поздравления!