Жените завиждаха за нежната и плът.
Подминаваха я с погледи на диви псета,
а мъжете им, с червени устни като кръв,
с очи разкъсваха от нея всяка дреха.
Лицето и се криеше под тежък грим,
придаваше и стил с изкуствена усмивка.
Красива беше, излязла, сякаш е от филм,
а роклята чертаеше най-нежните извивки.
Бедрата и разголени с цвета на кадифе,
прецизно се извиваха в различни пози.
Те бяха стимула за градските мъже,
събрали зверското във грубата си кожа.
Тя беше там, насред събудения булевард,
поредната от наглост, мъжествена покупка,
но само погледът, загубил своя перлен жар,
таеше злобата на уличната проститутка.
© Сияна Георгиева Todos los derechos reservados