Просто е:
-Мъжко и женско винаги се привличат!
Просто и естествено е да кажем:
-Те се обичат!
...
Тя бе красотата, в плът и дреха обвита.
Цвят на разцъфнал бадем.
Сутрешна роса във тревата попита,
мак сред полето в пролетен ден.
Бидейки нежна и тиха,
тя бе омарата сутрин над езеро,
ноти от нежен рефрен,
тя бе и тайфун разбушуван,
щом стане сърдита,
вършачка, неоставяща клас несломен.
...
Той бе силата на ковашкия чук,
налагащ гореща стомана,
бе също и тракторен плуг,
оставящ след себе си земя разорана.
Той бе канара,
на вълните стояща в морето,
но бе и рохкава почва,
размекната след дъжд на полето.
...
Събраха се,
в момент от всемира,
универсален, изчистен.
Разбушува се лава, вода и метал
във спектакъл величествен.
Хвърчаха искри,
въртяха се бури
и никой борбата им не посмя да разтури.
...
Къде са сега?
Ето ги в парка, седят си на пейката преплели ръце.
Косите им бели, раздавали сили без мярка,
преследвайки своите диви коне.
© Димитър Георгиев Todos los derechos reservados