О, безумно глупава Любов,
тъй сладка си в мечтите Ти.
О, безумно глупава Любов,
как Ти позволих сърцето да плениш?
В сините очи погледна ли,
нещо сладко в тях съзирам.
"Любов е!" - казват. "Вярваш ли?",
а аз мълча и пак се взирам.
Като в две дълбоки сини езера
сърцето и душата ми се губят,
но пак не мога аз да разбера
какво изпитват пеперудите като се влюбят.
...
В деня, в който чух тези думи,
сърцето потръпна в екстаз,
и без да разтягам локуми,
"Обичам те!" отвърнах и аз.
Целуна ме страстно и нежно,
погледна пак с тези очи.
Отметнах коса аз небрежно,
попитах "Дали ми личи?".
Той каза "В очите ти блясъка виждам
и зная аз само едно,
ти казваш, че ме ненавиждаш,
но знай, че това е любов".
© Яни Todos los derechos reservados