Просяк иска милостиня,
бори се за насъщния хляб,
но гласът му е глас в пустиня,
затуй ме е яд, че "човек" по ум слаб -
политик роден вижда, че е гладен,
че едва успява да оцелее,
но той на корупция е отдаден,
а и от народните пари охолно си живее!
© Георги Todos los derechos reservados