Дъжд.
Защо заваля
посред морно лято,
когато
птици вече не гнездят,
но малките
се учат още да летят?
Перцата им намокри.
И все вали,
вали,
вали…
Дори ветрецът
някъде на сухо
се е скрил.
И цветчетата,
със сведени глави,
очите си
не смеят да повдигнат.
А там,
иззад облаци,
протяга слънце
лъч,
за да изрисува с обич
най-пъстрата дъга
и към нея
птиците да полетят,
а цветята
своя аромат впръснат…
Протяга лъч,
но
дъждът вали,
вали,
вали...
Вали.
© Ласка Александрова Todos los derechos reservados
красиво, много красиво...
Ласка, сърдечен поздрав.