Не мога да мълча! Простете!
Народът не е глупав, но търпи!
Кога ще се надигнат гласовете,
на масите с приведени глави?
Държава без култура ще изчезне
със здравна политика във застой,
а хора с труд общественополезен
напускат ни, причините - безброй!
А границата мъчно устоява
на набези, вълни от емигранти,
едва издържа нашата управа
в лъжите са безмилостни гиганти!
И всичко, дето първо обещаят
заплюват те, отмятат се от раз,
докАто ги търпим ще го играят
театъра на мислещи за нас!
© Виктория Тасева Todos los derechos reservados