Хайде да играем на война!
Ще си ушия униформа,
Ще си закача сребърна звезда.
Ще тичам и ще се оглеждам –
Отвсякъде ме дебне врагът.
Ще хвърлям ръчни гранати,
Ще се бия, ще стрелям с автомата.
Ще падам, ще ставам и пак ще тичам.
Около мене бомби ще вдигат прах,
Танкове мостовете ще събарят.
Нищо не може да ме спре,
Аз съм войник и ще се бия
До последен дъх, пък и след това.
Дори да ме бомбардират небесата,
Дори да ме преследва целият свят.
Хайде да играем на война!
Дай ми кауза, която да защитавам.
Искам да се бия с други врагове,
А не само с демоните в мене,
Които винаги ме побеждават.
Нарамвам пушката и тръгвам,
Кубинките ми се влачат в калта.
Почерняла е сребърната ми звезда.
И вдигам очи към свъсеното небе:
Слез поне ти и се бий срещу мене!
© Ваня Накова Todos los derechos reservados