Прозина се света и ме изплю
Подритна ме
И ме попита как съм
Подхвърли ми измачканите дрехи
С които миналото бе облечено
И ме отпрати
Това там беше война
И всички загинаха
Още докато се раждаха
Опадаха им косите
Докато гледаха как умират приятелите им
Участваха във филм
Не бяха герои
Но бяха черно-бели
Убиха ги слабия грип
И дебели продуценти
Света се прозина
Защото беше мързелив
Счупил беше палитрите си
Беше взел молив
Света се подигра
И прати на кино
Всички нас
Да се забавляваме
Да пием
Докато ни обезцветяваха
18.01.2007
© Десислав Илиев Todos los derechos reservados