Прозорецът на твоето пространство
Което, ти разказва за света, в
Него Ти сериозен с постоянство
Неотклонно носиш си дълга.
Усмивката е твоето влияние
Докосва звездни ширини
Щастлив отхвърляш колебание
Заместило се вчера и тежи.
Обичаш ти, уклончиво и мълчаливо
Със светлите очи на младостта
Устрема на погледа ти доверчиво
Изтрива тъжните слова.
Хармония в която се оглеждаш
В изгреви и сребърни лъчи
Мислите в спомени отвеждаш
Към залезите, сбъднати мечти.
Навярно, изгрева е много странен
Различен те огрява всеки ден
Внушителен си в пътят равен
Цветът на прасковите е за мен!
© Мария Николова Todos los derechos reservados