14 mar 2012, 12:45

Прозрение 

  Poesía
528 0 4

Чел ли си Сократ или Сенека?
И аз не съм, но Цецо ги е чел.
Оправи си животеца човекът.
Експерт сега е в някакъв отдел.

Веднъж го питах колко получава.
От отговорa нищо не разбрах.
Да бях ги чел, бих го разбрал тогава.
Не съм дорасъл неговия хал.

Приятел е със всички депутати.
И те не са ги чели, но са там,
но чели са за Луцифер рогатий...
От действията им това го знам.

По хамлетски класиците в мен спорят:
С кого да почна? Кой да избера?
Щом Цецо само с двама е във полет,
а аз без тях във дългове пълзя.

Дали пък премиерът няма книга?
Бих чел от нея всеки ден и час.
Тогава Цецо също би завиждал
тъй, както днеска му завиждам аз.

Прозрях тук мъдрост: завистта е скрита
в това, че някой някого чете!
Срещу ръжен и учен не се рита,
че те са в по-горещи светове.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??