Пръстта не ще да се надигне с воя
на тези
закопани преди нас.
Мъртви са!
Дори да има там герои,
над нас едничката им власт
е паметта!
В паметта е всъщност
възкресението!
Позволим ли да изгубим паметта -
изгубено е всяко поколение,
а земята ни е
пръст
в пръстта.
© Кольо Колев Todos los derechos reservados