За Цветница
И пак е твоя празник днеска.
Не съм аз мигнал от нощеска,
за да го чакам този ден,
защото празник е за мен.
Поднасям ти хиляда китки -
събрал съм ги от маргаритки.
Поднасям ти ги от сърце
със треперещи пред теб ръце.
И този ден сега щастлив е,
и той за мене податлив е
на радост даже до възбог
със цветен пролетен залог.
И здраво да е твойто име
във пролет, лято, есен, зиме.
А пита ли ме някой пак
и как се казваш, мила, как?
На празничната топла пита
ще пише ясно: Маргарита!
Че ти си цвят между цветята
и моя птица в необята.
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados
Радвам се, че го харесвате! Поздрави!