16 dic 2009, 1:15

Птича песен 

  Poesía
667 0 2

В тишината се чуваше ехо,
долавям го тъй бегло, едва.
Излизам навънка и ето -
чувам птичка да пее сама.

Пее! И небето се смрачава.
Пее! И започва да вали.
И сякаш тя сама се отегчава,
и сърцето - малко, я боли.

С такава болка лее свойте песни,
едва се чува. Може би тъжи
за свойта птичка, принц чудесни,
който, болен, под краката й лежи.

© Даниела Илчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??