27 ago 2011, 10:07

Purple Rain... 

  Poesía » De amor
812 0 11

От светлите лунички на звездите

прикапва топъл, лунен мед,

прозрачно кехлибарени са им очите,

задрямват сутрин точно в пет...

  

Във северния ъгъл на небето

присвита, като бобено зърно,

Луната млада тихичко изхлипа,

заплетена в лилавото кълбо...

  

Дъждовен облак всъщност я захапа,

наметна я със мокрия си плащ,

а копчетата медени блестяха

по тялото на облачния страж.

 

Прозирна пеперуда е Луната,

светулки пишат облите ù рамене,

омразата е капка от дъгата,

ще пратя облак да ми донесе...

© Джулиана Кашон Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??