24 may 2014, 8:06

Пушек 

  Poesía » Otra
384 0 0

Там някъде вав селото се вдига пушек,
не зная огън ли е или е пожар?!
Не бива  само в къщата си да се сгуша,
да съм бездеен пак по навик стар!

Съседите не виждат ли това, не зная,
тук всички кротнали в следобеда стоят,
но мога ли аз всичко туй така да го оставя,
затуй във мене  сили ще се съберат.

О, по-добре ще е тръбата да раздрънкам,
наместо с скръстени ръчички до стоя!
И... само на жената си за туй да мрънкам!
Знам, по-добре е за стихията да съобщя...
  22.05.2014 г. Драгойново

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??