Пуст орел
И надига се пясък горещи, нажежен от пушечен дим,
събаря се армия пешки, курбан божи, за бога, амин.
И смрад на месо и желязо, каша от кърви се стеле навред,
череп и мозък за царя - орел белоглав с поглед вперен напред.
И музика има за хищната птица, зрелище гнъсно за низката твар,
плач на дете и стон на девица, черното злато – безценен товар.
И граби проклетата сврака, що чуждо има пред поглед широк,
дърта, повехнала драка, що дириш ? - капитализъм жесток.
© Александър Митков Todos los derechos reservados