Дълго, дълго
трупам онзи пясъчен замък
И... почти да му придам
завършен вид,
го отнася онази вода,
нагнетена от злъч,
безпорядъчно мътна.
И кога ще го свърша,
не знам...
Да започна отначало...
Да строя.
И да поставям пласт след пласт
от златния пясъчен нанос,
с две голи и мокри ръце.
В основата ще взидам
пак... и утрото,
и песента на славея,
и слънцето, и синьото
небе.
И полъха на морски бриз,
и алените хоризонти
залезни ще взидам...
Теб и мен...
И сенките ни плáдне,
и звездите - нощем.
И... още,
още,
още.
За да задържи.
Моят пясъчен замък
на брега ...
от мечти.
© Нели Todos los derechos reservados