ПЪРВА СРЕЩА СЪС МОРЕТО
Когато бях на двадесет години,
морето аз за първи път видях,
вълните му, водите сини...
От морско слънце бях огрят!
Разбрах, че гледката не е измама...
Едно Величие ме порази!
И тази земна панорама,
с фантазии ме зарази!
За първи път чух неговата песен.
И срещнах бурите му от брега.
Във този нов свят мигом бях пренесен,
в романтиката нова на света!
Понесох се по лунните пътеки,
които водеха до любовта
във нощите му със прегръдки меки,
и новите мечти дошли в света!
Света за мен бе хлопал по стотинки...
Аз не познавах пищната тълпа.
Познавах този морски свят от снимки,
а аз сега го найдах и в света!
12.02.2015г. София
© Христо Славов Todos los derechos reservados