И врабците по стобора
сутрин тихо си говорят:
„Първокласник ще е Сашко,
но дали това е страшно?”
Сашко станал е голям
всичко вече върши сам.
Щом петелът сутрин кресне
Сашко се събужда лесно.
Скача от леглото бързо,
сам обувките си връзва.
Сам креватчето оправя,
да заключи не забравя.
Вече може да чете,
да брои в обратен ред
от едно, че до хиляда.
Мама, тате, баба, дядо
винаги му ръкопляскат.
(Котарака Пешо стряскат)
Но в училище не знае
може ли да се играе?
Всички казват:”Там, се слуша!”
Вече дойде му до гуша.
Първи клас не е шега.
Няма време за игра.
Ще поиска догодина
пак да ходи на градина.
© Дочка Василева Todos los derechos reservados